Afbreeklijn

Gereedschappenset

Methodes voor Een enkele lijn tekenen

Afbreeklijn

Aanduidingen

Met het gereedschap Afbreeklijn kan je drie types afbreeklijnen creëren: rechte, gebogen of afgeronde.

Binnen de context van een terreinmodel wordt met “afbreeklijn” soms ook een nivellering met open rand aangeduid. Dergelijke afbreeklijnen kan je creëren met het gereedschap Terreinbewerkingsobject (Vectorworks Architectuur of Landschap vereist). Zie Vlakke nivellering d.m.v. werkgrens.

Om een afbreeklijn te tekenen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik om het object in de tekening te plaatsen en klik daarna nogmaals om de rotatie te bepalen. Als je het gereedschap voor de eerste keer in een bestand gebruikt, verschijnt het instellingenvenster van het gereedschap automatisch. Stel de standaardwaarden in. Na het invoegen van het object kan je de parameters ervan wijzigen via het Infopalet.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Type

In deze keuzelijst kan je het type afbreeklijn selecteren: recht, gebogen of afgerond.

Breedte

Geef de breedte van de afbreeklijn op.

Hoogte

Geef de hoogte van de afbreeklijn op.

Straal

Geef de straal.

Aantal

Bepaal het aantal afbreeklijnen.

Een enkele lijn tekenen

Een dubbele lijn tekenen